Like a fucking dream I’m living in

onsdag 22 Feb, 2012, 21:08

Ju äldre jag blir desto mer sällan uppdaterar jag bloggen. Antagligen för att jag har för fullt upp med att leva livet jag drömt om. Jag har aldrig tiden att sätta mig vid datorn och skriva en text till bloggen och gå igenom alla bilder jag vill ha med i inlägget. I början var ju bloggen primärt till för att lägga upp mina egna foton. Sen var det såklart roligt att mecka med webdesign och CMS-system.

Nåväl, det har i alla fall hänt en del sen sist. Jag har varit ute och rest en massa som vanligt. Den här texten sitter jag faktiskt och skriver på ett flygplan ovanför Kanada påväg mot London på min iPad. Utanför fönstret ser jag norrsken och i hörlurarna just nu är det kent. Flygplanet är faktiskt av typen som gett namnet åt min favoritlåt med kent – 747. Jag är påväg hem efter lite mer än en vecka i San Francisco. Resan är egentligen en affärsresa, jag och några kollegor har varit på en konferens Redwood Shores utanför San Francisco. Sen när konferensen var över passade vi på att ta lite semester och bytte till ett hotell downtown istället.

Jag har bara varit i tre amerikanska städer och alla tre har varit väldigt olika. Atlanta kändes som en spökstad, New York är helt häpnadsväckande och San Francisco är nog den perfekta platsen att placera en stad på men nåt gick fel. Jag gillar staden, men den har också så många dåliga sidor. Klimatet känns helt rätt och det är en varierad och vacker stad på många sätt. Men de dåliga sidorna känns för mycket för mig, och det allra värsta tycker jag är alla uteliggare. Jag ljuger inte när jag säger att det finns minst en uteliggare i varje gathörn. Dom är inte särskilt diskreta heller, många är höga eller fulla och härjar runt. En annan grej jag inte gillar är att det inte går att ta sig runt kommunalt på ett smidigt sätt. Det finns bussar, men dom är fulla av hemlösa och andra suspekta personer. Vill man ta sig runt är det bil som gäller.

Men allt var inte misär. Jag har shoppat som en galning igen, USA verkar ha den inverkan på mig. Sen har vi gått runt en del i stan och sett oss omkring. Det coolaste var dock att åka cable car genom staden, det var rätt schyst att hänga utanför vagnen upp och ner för alla backar. Jag hade aldrig föreställt mig att det var så mycket backar i San Francisco. Sen besökte vi givetvis Alcatraz och det var en höjdpunkt. Vi tog den berömda audio touren där de som berättar är före detta fångar och vakter som berättar om sina minnen medan man går runt inne i fängelset. Riktigt cool upplevelse! San Francisco är värt ett besök, men New York är fortfarande min favoritstad i USA.

Den andra resan sen sist gick till Mexiko. Jag och Jannika firade åter igen jul utomlands och den här gången var vi i Playa Del Carmen. Det var första gången i Mexiko för oss båda, och det var lite skillnad jämfört med våra andra resor. Trots att vi var i de lugnaste delarna av Mexiko så kändes det inte lika säkert och “ärligt” som t.ex. Thailand. Men det var grymt ändå, och mest tack vare hotellet vi bodde på.

Vi bodde på en resort som hade sex diamanter, så det var inget “vanligt” femstjärnigt hotell. Det var dessutom all-inclusive så all mat och dryck ingick, så länge man inte beställde in dyra utländska viner. Men med tanke på hur hög klass all mat och dryck höll behövde vi aldrig beställa in något extra. Servicen var också helt grym. När man låg vid poolen så kom det hela tiden servitriser och frågade om man ville ha något att dricka. Så det blev en del sköna drinkar där i solen. Det enda negativa med hotellt är den time share dom försöker sälja på en, jag är glad att vi inte föll för det.

Vi gjorde några utflykter också. Vi var och klättrade i en Maya-pyramid i den gamla Maya-staden Coba. Sen besökte vi en annan Maya-stad som heter Tulum och där fanns en av de vackraste stränder jag sett. Tyvärr var det väldigt mycket folk där vilket sänkte intryckte lite, men vackert var det.

Vi passade också på att simma med delfiner när vi var där. Det var ett dyrt nöje, särskilt om man ville köpa filmen och fotona efteråt. Men det var det helt klart värt, det var en grym upplevelse. Delfiner är så otroligt vackra och härliga, jag kände mig helt upprymd efteråt.

Så nu har jag haft två spännande långresor på kort tid, och om några veckor är det dags för nästa. Då ska jag på konferensresa med jobbet till Dubai. Det lär också bli väldigt intressant. Mer om det senare, jag hoppas bara jag hinner skriva om det sen. Det kanske också får bli på ett flygplan. Nu ska jag se en film tills jag somnar…

Comments are closed.